HA MÉG CSAK MOST ISMERKEDSZ VELÜNK, AZ EZEN AZ OLDALON LÉVŐ MENÜPONTOK ÉS INFORMÁCIÓ SEGÍTSÉGÉVEL MÉG TÖBBET MEGTUDHATSZ RÓLUNK, ÉS KÖNNYEBBEN ELIGAZODHATSZ A GYÜLEKEZETBEN. A GYÜLEKEZETÜNK ELŐTERÉBEN LÉVŐ INFORMÁCIÓS PULTNÁL IS SZERETETTEL VÁRNAK, HA BÁRMILYEN KÉRDÉSED MERÜLNE FEL.

GYAKRAN FELTETT KÉRDÉSEK

Miért van több istentiszteleti helyszín Budapesten?

Az a vágyunk, hogy egy gyülekezetként több helyszínen is jelen lehessünk a városban. Úgy érezzük, hogy így érhetjük el leghatékonyabban a városban élőket. A kisebb, helyi gyülekezetek mélyebb közösségre ösztönzik az embereket, elmélyül a gyülekezet család mivolta, és nagyobb lehetőség adódik arra, hogy egymást szolgálhassuk. Továbbá a több helyszínen lévő megjelenés arra is lehetőséget nyújt, hogy hangsúlyosabbá váljon a lakókörnyezetünk felé való szolgálat, evangélizáció. A közeli gyülekezetbe könnyebben elhívhatjuk barátainkat. Az első jeruzsálemi gyülekezet életében is ezt a mintát láthatjuk: sok hívő volt a városban, akik egy gyülekezetet alkottak (ApCsel 3,46–47, ApCsel 15,4).

Mit csináljak, ha gyermekeim is vannak?

Nagy szeretettel várjuk egész családodat. Vasárnap délelőttönként vasárnapi iskola várja a 4-12 éves gyermekeket mind a 8.00, mind a 10.00 órakor kezdődő istentiszteletek alatt. A 12.00 órai alkalmunkon gyermekfelügyeletet biztosítunk.

A Golgota 11-ben is működik vasárnap iskola és gyermekfelügyelet.

Ha nem vagy benne biztos, mely termekben találhatók a vasárnapi iskolai órák, érdeklődj a bejáratnál köszöntőknél, vagy a névkártyát viselő rendezőknél, akik készségesen eligazítanak majd.

Milyen lehetőségeim vannak, ha kisbabám vagy bölcsődés korú gyermekem van?

Babaszolgálatunk a nagyterem mellett lévő oldalsó teremben található. Babaszolgálatunkban a 8.00 és 10.00 órai istentiszteletek alatt szeretettel várják a kisgyermekeket.
A 10.00 órai istentisztelet alatt kis ovisoknak (3–4 éveseknek) külön foglalkozást tartunk az alagsorban, a mellékhelyiségektől balra, a sarokszobában.
a 12.00 órai alkalmunkon a nagyobbakkal közös gyermekfelügyeletet biztosítunk

A nagyterem végében jobbra egy külön kisszobát biztosítunk szoptató édesanyáknak, akik tévén követhetik a nagyteremben folyó istentiszteletet.

Milyen jellegűek az istentiszteletek?

Az a célunk, hogy az istentiszteleteink középpontjában Jézus álljon. Minden istentiszteletet kb. 30 perces dicsőítéssel kezdünk. Ezt követi a bibliaóra (kb. 50 perc). Vasárnap reggelenként a bibliaóra során az Újszövetséget, szerda esténként az Ó-szövetséget tanulmányozzuk, és hétfő esténként hitmélyítő alkalmaink vannak.

Bátorítunk arra, hogy az istentiszteletek után maradj még egy kicsit, és beszélgess másokkal. Igyál egy kávét, kóstold meg a finom rétest!

Az istentiszteletek két nyelven, magyarul és angolul zajlanak?

Magyar gyülekezet vagyunk egy kis nemzetközi ízzel. A vasárnap délelőtti és a szerdai istentiszteleteink magyarul és angolul hallhatóak. A vasárnap esti alkalmunk magyar nyelven folyik, ahol az angolul beszélők fülhallgatón keresztüli tolmácsolást vehetnek igénybe. A hétfő esti alkalmaink teljesen magyarul zajlanak, nincsen tolmácsolás.

Dicsőítő dalainkat többségében magyarul énekeljük.

Mi a gyülekezet hitvallása?

A Golgota Gyülekezet hitvallását erre a linkre kattintva érheted el.

Hogy lehet úrvacsorát venni a gyülekezetben?

Minden második vasárnap délelőtt veszünk úrvacsorát. Az úrvacsorai elemek, a pászkakenyér és szőlőlé, a nagyterem elülső részén, a színpad két oldalán találhatók. Minden Jézus Krisztusban hívőt bátorítunk arra, hogy dicsőítés közben jöjjön előre, és vegyen úrvacsorát.

Van-e valami konkrét tudnivalóm, mielőtt eljövök a gyülekezetbe?

Nem, semmi, gyere bátran! Talán egy-két olyan hasznos információ van, amit nem árt, ha tudsz előre… Ha a 10.00 órai istentiszteletre szeretnél jönni, érdemes 5–10 perccel előbb érkezni, hogy biztosan legyen ülőhelyed. A mellékhelyiségek a pincében találhatók, ahova a ruhatár bal oldalán található lépcsősor vezet. Ha eltévednél az épületben, kérj bátran segítséget valakitől.

Kik vezetik a gyülekezetet?

Gyülekezetünk lelkipásztora Németh János, akit egy 6 tagból álló elöljárói, presbiteri csoport támogat a gyülekezet vezetésében. Az elöljárók havonta egyszer üléseznek. Az istentiszteletek után mindig van egy-két presbiter a szószék mellett, akik szeretettel várnak, ha beszélgetni szeretnél velük, tanácsot vagy imádságot szeretnél kérni tőlünk.

A gyülekezet munkatársai azon fáradoznak, hogy a gyülekezet gyakorlati, mindennapi működése zavartalan legyen.

Hogyan kapcsolódhatok be a gyülekezet életébe, hogyan ismerkedhetek meg másokkal?

Mivel gyülekezetünk viszonylag nagy, arra bátorítunk mindenkit, hogy kapcsolódjon be egy kisebb csoportba, ahol megélheti a másokkal való közösséget.

Különösen javasoljuk mindenkinek, hogy csatlakozzon egy házi csoporthoz, amelyek általában heti rendszerességgel találkoznak. Itt lehetőség van közeli barátságokat kialakítani, és egy szorosabb, bensőségesebb közösségben átélni a dicsőítést és imádkozást.

Budapest-szerte vannak házi csoportjaink, és reményeink szerint a jövőben még több is indul. Jelenlegi házi csoportjaink listáját erre a linkre kattintva tekintheted meg. Ha szeretnél kapcsolatba lépni egy házi csoport vezetővel, kérünk írj emailt nekünk.

Rendszeresen szervezünk különböző közösségre lehetőséget adó programokat is, ahol szintén megismerkedhetsz másokkal a gyülekezetből. Ilyen alkalmak például a kirándulásaink vagy a „Nyolcan egy asztalnál” vacsoráink. Augusztusban nyári konferenciákat is szervezünk Vajtán.

Ha szeretnék szolgálni a gyülekezetben, mit kell tennem?

Először is, imádkozz ezért. Kérd Istent, hogy mutassa meg, hogy melyik gyülekezeti szolgálatban van a helyed.

Nézd végig a weboldalunkat is, ahol sok információt találhatsz minden gyülekezeti szolgálatról. Arról is olvashatsz itt, hogyan csatlakozhatsz be azokba.

Bizonyos szolgálatokba csak úgy lehet bekapcsolódni, ha már egy ideje rendszeresen látogatod a gyülekezetünket (pl. vasárnapi iskola).

Szeretnék bemerítkezni… mikor nyílik erre lehetőségem?

Egy évben háromszor van lehetőség bemerítkezésre. Az egyik februári vasárnapon egy medencét hozunk a gyülekezetbe, és a délelőtti istentiszteleteken bemerítkezést tartunk. A másik két alkalomra a két augusztusi vajtai konferenciánkon nyílik lehetőség.

Hitünk szerint a bemerítkezés nem üdvösség kérdése, azonban hitünk nyilvános megvallásának nagyszerű alkalma. Isten arra hívja a Krisztusban hívőket, hogy merítkezzenek be.

Bármely más kérdésedet… írd meg nekünk bátran a budapest@golgota.hu email címre, és örömmel válaszolunk rá.

 

 

 

ISTENTISZTELETEINK

Gyere, és nézz meg minket személyesen!
További információ
_______________________________________________________________

GYERMEKSZOLGÁLAT

Gyermekedet is szeretettel várjuk!
Babaszolgálat és Vasárnapi Iskola
_______________________________________________________________

BIBLIAÓRA ARCHÍVUM

Ha nem vagy a városban, nézd meg az istentiszteleteket élőben!
Tovább az archívumhoz
_______________________________________________________________

HITVALLÁSUNK

Olvasd el pontosan miben is hiszünk!
Bemutatkozás: Hitvallásunk
_______________________________________________________________

VEZETŐINK

Ismerd meg vezetőinket!
Bemutatkozás: Vezetőink

ISTENTISZTELETEK

vasárnap: 08.00, 10.00, 12.00

szerda: 18.00

ELÉRHETŐSÉG

1073 Budapest, Erzsébet krt. 13.
+36-1-3-222-499
budapest [@] golgota.hu

IRODA NYITVA TARTÁS

H–Cs: 10.00–17.00
V: 08.00–14.00